Ecografia prostatica


prostatita necomplicata

Ecografia permite deteminarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor și evidențierea unor leziuni, pe baza imaginilor obținute în timp real, frecvențele folosite în scop diagnostic fiind între 2 și 18 Mhz.

Ecografia este folosită de mai bine de 50 de ani și a devenit una dintre cele mai larg utilizate unelte diagnostice în medicina modernă. Din punct de vedere tehnologic este ieftină și portabilă, prin comparație cu alte metode imagistice precum tomografia computerizată sau rezonanța magnetică nucleară.

Ecografia este și o metodă sigură deoarece nu utilizează radiații ionizante mutagene, care pot duce la rupturi cromozomiale și favoriza apariția cancerului.

mini clisme pentru prostatită

Ecografia poate fi utilizată și în scop intervențional, în ghidarea biopsiilor prelevare de țesut din diferite organeîn evacuarea unor colecții sau injectarea unor substanțe cu scop terapeutic antibiotice, citostaticeîn ecografia prostatica unor tumori prin energie termică țintită ultrasunete de înaltă energie ecografia prostatica, litotripsie spargerea calculilor.

Pregătirea pacientului ecografia prostatica ecografie abdominală constă în post alimentar inclusiv băuturi acidulate și cafea cu cel puțin 6 ore înainte de investigație, astfel ca stomacul să fie gol și conținutul gazos intestinal să fie redus, permițând vizualizarea adecvată; se vor bea Cu 24 de ore înainte, nu se consumă dulciuri, se evită alimente care pot fermenta fructe,lapteiar cina din ziua precedentă trebuie să fie ușoară și să nu fie servită mai târziu de ora În cazul ecografiei pelviene, se recomandă consumul a 1 l de apa plată într-un interval de 30 minute, cu o oră înainte de investigație; pacientul infecția urinară trebuie să urineze, chiar dacă există această senzație, astfel vezică urinară va fi plină și va permite vizualizarea structurilor învecinate prostata, uter, ovare.

Pe pielea abdomenului pacientului se va aplica un gel special care favorizează transmiterea ultrasunetelor.

prostatita scaune moale

Ulterior se aplică și apasă ușor transductorul pentru a se vizualiza imaginea zonei respective pe ecranul aparatului.