Prostatita granulomatoasa


tratament pentru prostatita

În ultimii ani am depistat cîteva cazuri de prostatită granulomatoasă. Vreau să vă demonstrez un caz clinic în dinamică: Pacient — bărbat de 68 de ani s-a adresat la urolog în februarie cu plîngeri de macrohematurie.

urinez sange si ma ustura

Datele de ultrasonografie transrectală: în vezica urinară pe peretele lateral stîng s-au depistat cîteva formațiuni de volum hiperecogene, cu contur neregulat pîna la10mm. Adenom de prostata gr.

saua de bicicleta pentru prostatita cumpara

Datele de ultrasonografie transrectală:în vezica urinară formațiune de volum nu se determină. În zonele periferice a prostatei au apărut noduli hipoecogene de la 6 pîna la 12 mm.

Doppler-vascularizarea perinodulară.

La vizionarea dinamică în martie ultrasonografie transrectală -în zonele periferice a prostatei se depistează un nodul hipoecogen prostatita granulomatoasa diametrul 7 mm. În zonele periferice nu se depistează noduli hipoecogeni.

ejaculare rapidă cu prostatită

Formele diverse a prostatitei granulomatoase pot avea un desen asemănător cu cancerul prostatei la tușeul rectal și la examinarea USG. Schimbările inflamatorice granulomatoase prostatita granulomatoasa nodulară,care este asemănător cancerulului de prostata. Prostatita granulomatoasă nespecifică este forma dominantă în patologia granulomatoasă a prostatei.

tratamentul prostatitei yarilo

Un anumit procent din cazuri desenul histologic este asemănător cu adenocarcinomul prostatei. Diagnostic diferencial se bazează preponderant prin investigarea imunohistologică. Uneori în terapia BCG bacilul Calmette-Guerin cu scop imunostimulator pentru tratarea carcinomului vezicii urinare, este posibilă declanșarea prostatitei granulomatoasă.

prostatitis bacteriana por e coli