Prostatita herpetică. Herpesul genital poate provoca prostatita


Infectiile cu virusurile herpetice 6, 7 si 8 Virusurile « herpes simplex » pot determina o serie de afectiuni ale mucoaselor, tegumentului, sistemului nervos central sau ale unor organe interne.

Tratamentul herpesului prostatitei

Exista doua tipuri de virusuri herpetice care pot produce imbolnaviri gazdei umane : HSV-1 si HSV-2 ; a mai fost descrisa o specie de virus herpetic, denumita « herpes B », provenita de la unele specii de maimute ; in foarte rare situatii, virusul herpes B a produs imbolnaviri severe gazdelor umane, aparute in urma contactului direct, cu animalele bolnave. Virusurile « herpes simplex » sunt patogeni de tip ADN, avand in compozitie peste 70 de gene ; cele doua tipuri de virus HSV 1 si HSV 2 au o structura similara, aproape jumatate dintre gene fiind comune ; acest lucru face ca foarte multe dintre antigenele virale comune, sa fie raspandite uniform in structura celor doua entitati infectioase ; pe langa regiunile prostatita herpetică celor doua tipuri de virusuri, regiunile codante unice, joaca un rol foarte prostatita herpetică in stimularea proceselor infectioase si imunitare.

Variabilitatea genetica a acestor virusuri alterneaza foarte mult, astfel incat, izolate de la pacienti diferiti, structura lor difera uneori, in mod semnificativ ; asemanarea structurala a particulelor infectioase este cu atat mai mare atunci cad virusurile sunt izolate in cadrul aceluiasi focar infectios de exemplu : partenerii sexuali.

La exterior, virusurile herpetice prezinta o capsula proteica, alcatuita din peste de capsomere ; de asemenea, herpes virusurile detin si o anvelopa, structura asemanatoare membranei celulare, dar modificata viral. Particulele infectioase, formate din molecule de ADN viral, au capacitatea de a traversa membranele celulelor gazda, pentru a se replica atat la nivelul citoplasmei, cat si la nivel nuclear.

Replicarea ADN-ului viral eliberat in interiorul celulei, se realizeaza cu ajutorul unor proteine virale ; aceste proteine virale recomandări pentru prostatita la bărbați rolul de a prostatita herpetică sinteza de proteine locale, stimuland in acelasi timp, transcriptia unor « gene timpurii » virale ; printre aceste proteine, se numara si ADN polimeraza virala ; ADN polimeraza virala, reprezinta tinta medicamentelor utilizate pentru stoparea replicarii virale.

Herpesul a provocat prostatita

Dupa replicarea moleculelor de ADN, in interiorul celulelor infectate, vor fi asamblate noi particule infectioase, mai precis, in interiorul nucleului gazda ; astfel, in interiorul celulei, apar o serie de « incluziuni », caracteristice celulelor infectate ; ulterior, virionii particule infectioase nou formate vor fi transportati si eliberati la exteriorul celulei, pentru a infecta alte formatiuni celulare integre.

Virusurile herpes simplex infecteaza celulele neuronale, dar nu le ucid ; informatia genetica virala este mentinuta in interiorul celulei respective, pe o perioada indelungata, in stare latenta ; in « perioada de latenta » a infectiei, doar un numar limitat de gene virale vor fi activate si traduse prin sinteza de proteine virale ; in anumite conditii de micromediu, genomul viral poate fi activat, proteinele virale fiind sintetizate printr-un mecanism controlat.

Reactivarea presupune prostatita herpetică virionilor de la nivelul celulelor neuronale prostatita herpetică unde virusul se afla in stare latentapatrunderea noilor particule infectioase in interiorul celulelor de la nivelul tegumentului, si replicarea virusului.

Particule infectioase virale au putut fi obtinute prin cultuvarea in laborator, a unor celule nervoase prelevate din ganglionii pacientilor infectati cu virusul herpes simplex. Neuronii sunt acele celule, la nivelul carora virusul poate persista in prostatita herpetică dormanta, genomul viral fiind izolat din probele de tesut nervos provenite de la pacientii infectati, sau de la animalele de laborator bolnave. Herpesul poate fi definit ca fiind o boala tegumentara, cracterizata prin aparitia unei eruptii cu vezicule de mici dimensiuni, cu aspect transparent, care se grupeaza pe un fond tegumentar rosiatic eritematos.

Leziunile veziculare se localizeaza cel mai adesea in regiunea fetei in jurul gurii sau nasuluprecum si in regiunea organelor genitale externe. Dupa vindecare, leziunile pot recideva in aceeasi regiune anatomica. Dupa infectia primordiala, virusul ramane in organism in stare latenta si se poate reactiva periodic.

Virusul HSV 1 se transmite prin inetrmediul salivei si este cauza producerii de gingivostomatite, keratoconjunctivite, eczema herpetiforma sau meningoencefalite. Virusul HSV 2, se transmite prin contact sexual neprotejat si determina herpesul genital.

ce medicament ar trebui să bei pentru prostatita prostatita cu prednison

Peste de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic. Patogenie si cauze Atunci cand suprafetele mucoase sau tegumentare traumatizate ajung in contact cu particulele virale infectioase, virus invadeaza cu usurinta aceste structuri mecanisme de protectie nespecifice, impotriva infectiilor si incepe sa se multiplice la nivelul epidermului sau dermului.

Herpesul genital poate provoca prostatita

De cele mai multe ori, primul contact infectios nu va fi urmat de manifestari clinice zgomotoase ; cand nivelul replicarii virale este suficient de ridicat, terminatiile nervoase tegumentare senzitive sau prostatita herpetică vor fi infectate ; astfel, virusl herpetic infecteaza acesti neuroni, si se cantoneaza la nivelul corpului celular intraglanglionar virusul ajunge aici, fiind transportat de la prostatita herpetică, in lungul fibrelor axonale, pana la nivelul corpului neuronal.

Nu este cunoscuta cu precizie durata in timp, necesara pana cand virusul ajunge la nivelul ganglionilor neuronali, dupa inoculare ; in interiorul acestor ganglioni, virusul isi continua procesul de multiplicare, urmand ca mai apoi, particulele infectioase viroinii nou formate, sa fie transportate prin intermediul fibrelor nervoase, catre alte regiuni cutaneo-mucoase.

Acesta este mecanismul prin care noi leziuni veziculare vor aparea la distanta de locul primei infectii ; de asemenea, leziunile veziculare se vor desfasura pe un areal topografic considerabil, data fiind multitudinea de ramificatii nervoase care se distribuie la nivelul teritoriilor mucoase sau tegumentare. De la locul inocularii initiale, virusul se poate raspandi si printr-un mecanism de contiguitate — infectia se extinde prin mucoasa. Dupa vindecarea leziunilor primare, in interiorul ganglionilor mai pot fi indentificate doar cantitati mici de material genetic ce apartin virusurilor herpes simplex, iar procesele de transcriptie a moleculelor de ARN viral, diminua pana la niveluri abia detectabile cu ajutorul tehnicilor avansate de laborator.

Nu se cunosc cu exactitate mecanismele care concura la reactivarea infectiei virale ; cert este ca, radiatiile solare ultraviolete, starile de imunosupresie ale organismului, traumatismele tegumentelor si mucoaselor, precum si traumatisme ganglionilor nervosi, sunt factori ce concura la reactivarea infectiei.

Persoanele cu un sistem imunitar deprimat, pot contracta infectii cu mai mult tipuri de tulpini, ale aceluiasi virus ; in foarte rare prostatita herpetică se poate produce infectia exogena a organsimului uman, cu tulpini diferite ale aceluiasi tip de virus.

Modalitatea de alimente bune pentru prostata a bolii, sevreritatea bolii, dezvoltarea unor forme de virus rezistente la administrarea de antivirale, instaurarea infectiilor latente, precum si incidenta recarerilor, toate acestea vor depinde in mare masura de modul in care gazda inoculata va raspunde in fata agresiunii virale.

Astfel, pacientii care sufera de un deficit al imunitatii mediata celular, vor dezvolta infectii mult mai grave, comparativ cu cei care sufera de un deficit al imunitatii umorale agamaglobulinemie. Anticorpii specifici contribuie in mod semnificativ la scaderea cantitatii de virus cantonata la nivelul tesutului nervos, in timp ce, limfocitele T impiedica diseminarea, cu efecte uneori fatale, a infectiei in organsim. Anticorpii specifici vor recunoaste antigenele glicoproteine de la suprafata virusului, determinand astfel neutralizarea si distrugerea agentilor infectiosi.

În condiții de confidențialitate ei pot: Să depisteze dacă într-adevăr aveți o ITS; Să vă trateze și, în cele mai multe cazuri, să elimine problema complet; Să vă răspundă la toate întrebările dumneavoastră. Vă vor întreba ce simptome aveți, care este starea dvs. Aceste întrebări îi vor ajuta să-și dea seama despre ce ITS este vorba. Dacă sunteți însărcinată spuneți asta medicului, fiindcă unele tratamente pot afecta fătul.

Mai mult decat atat, a fost demonstrat faptul ca, acesti anticorpi previn prostatita herpetică manifestarilor neurologice, si impiedica cantonarea virionilor prostatita herpetică nivelul ganglionilor nervosi. Pe langa limfocitele T, exista si alte tipuri de populatii celulare, implicate in desfasurarea apararii organismului : celulele natural killer, macrofagele, limfocitele T citotoxice, dar si molecule semnal elaborate de catre limfocitele T, denumite limfokine.

Limfocitele T citotoxice, au de asemenea capacitatea de a elibera o serie de limfokine, atunci cand sunt stimulate de catre anumite antigene ; limfokinele astfel eliberate, vor actiona in mod direct pentru neutralizarea virusului, sau vor contribui la activarea altor tipuri de celule efectoare celule care neutralizeaza si distrug particulele virale.

Capacitatea virusului HSV de a se reactiva, se pare ca este cauzata de posibilitatea acestor patogeni, de a interfera cu mecanismele sistemului uman de histocompatibilitate complexul HLA. Infectiile cu virusurl HSV afecteaza populatiile de pe intreaga planeta ; din nefericire, testele utilizate pentru diagnosticarea infectiei virale fixarea complementului, neutralizarea, testul de imunofluorescenta indirecta, hemaglutinarea pasiva, radioimunodozarea, dozarea imunoenzimaticanu sunt capabile de a diferentia intre cele doua tipuri de infectie cu virusl HSV 1, sau cu virus HSV 2 ; astfel au fost dezvoltate metode, care sa identifice anticorpii specifici fata de anumite proteine de la suprafata particulelor virale ; cele mai frecvent utilizate teste pentru discriminarea tipurilor de infectie, sunt acelea care identifica si dozeaza anticorpii indreptati impotriva glicoproteinelor G : gG1 pentru HSV 1, si gG2 pentru HSV 2.

Cu cat conditiile de munca si viata sunt mai precare, cu atat inocularea cu virusul HSV 1, survine mai devreme in cursul vietii.

incalzirea cu prostatita lămâie cum tratează prostatita

In foarte rare situatii, infectia cu virusul HSV 2, poate aparea inainte de adolescenta ; incidenta infectiilor cu prostatita herpetică HSV 2 este in stransa relatie cu rata activitatii sexuale a indivizilor dintr-o populatie. Aproximativ o treime dintre adultii activi din punct de vedere sexual, prezinta in sange anticorpi specifici pentru infectia cu virusul HSV 2 ; mai mult de jumatate dintre pacientii tratati in clinicele pentru boli cu trasmitere sexuala, prezentau anticorpi impotriva virusului HSV 2.

Incidenta infectiei cu virusul HSV 1 este mai ridicata in randul femeilor ; mai mult decat atat, raspandirea virusului HSV 2 herpesul genital este in continua cresterea, aceasta doarece exista un numar destul de mare de indivizi infectati si nediagnosticati.

Afecțiuni ale Prostatei - Interviu cu mgconstruct.rohe Niță

Cel mai adesea, persoanele infectate cu virusul HSV 2, prezinta o coinfectie cu virusul HIV 1 — infectia cu virusul HSV 2, reprezinta factor de risc pentru contractarea infectiei cu virusul HIV 1 ; aceasta deoarece, leziunile herpetice, faciliteaza inocularea infectiei HIV. Incidenta infectiilor cu virusurile HSV este repartizata uniform pe toata perioada unui an calendaristic ; perioada de incubatie a infectiei este de maxim 3 saptamani perioada medie este de aproximativ o saptamana ; cel mai adesea, transmiterea infectiei se face prin contact direct cu un pacient care prezinta leziuni ulcerative la nivelul prostatita herpetică sau mucoaselor ; de asemenea, contactul infectios se poate realiza inclusiv cu o persoana asimptomatica, care elimina virusul prin intermediul suprafetelor tegumentare sau mucoase stiind faptul ca, virusul are capacitatea de a se replica in aceste locatii.

Frecventa recidivelor, variaza in limete destul de largi, de la o persoana la alta ; mult mai frecvent, virusurile HSV se poate reactiva la suprafata mucoaselor, fara a determina manifestari clinice de boala.

Semne si simptome Virusurile HSV pot fi izolate in aproape toate tipurile de organe, suprafete mucoase sau tegumentare ; manifestarile clinice ulterioare, vor depinde in mare parte de tipul tesuturilor afectate, de varsta pacientului, de statusul sistemului imunitar al gazdei, si mai ales de tipul virusului implicat in infectie HSV 1, sau HSV 2.

Prima infectie cu virus VSH pacientul nu prezenta anterior, imunoglobuline specifice indreptate impotriva agentului infectios este de durerea de prostată href="http://mgconstruct.ro/supozitoare-antimicrobiene-pentru-prostatit.php">supozitoare antimicrobiene pentru prostatită mai zgomotoasa grava ; pacientul este simptomatic, teritoriile afectate sunt mult mai extinse comparativ cu recidivele, prostatita herpetică cel mai adesea pot aparea o serie de complicatii infectioase.

Desi cele doua tipuri de virus au o afinitate spre a determina leziuni in anumite regiuni ale organismului, ambele tipuri pot produce leziuni in zona orofaciala sau in regiunea genitala ; iar recidivele infectioase vor depinde in mare parte de tipul virusului implicat in « primo infectia », precum si de zonele afectate initial.

Infectia orofaciala cu virusurile HSV Cel mai frecvent, infectia initiala cu virusul HSV 1, se manifesta sub forma unei gingivostomatite sau a unei faringite ; herpesul labial, reprezinta de obicei o manifestarea a recurentei infectiei cu virusul HSV 1.

Copii si adolescentii sunt cei care prezinta cel mai adesea gingivostomatite sau faringite, cauzate de catre infectia cu virusul HSV 1. Semnele si simptomele se pot extinde pe o perioada de maxim doua saptamani, si includ urmatoarele : febra, dureri musculare, stare de indispozitie generala, marirea de volum a ganglionilor limfatici din regiunea cervicala, si chiar dificultate la inghitirea alimentelor disfagie.

Leziunile caracteristice se pot dipune la nivelul gingiilor, al limbei, buzelor, in regiunea palatului dur, cum și ce linge prostatita regiunea palatului moale, sau in regiunea tegumentului facial.

Daca infectia se localizeaza la nivelul faringelui, examenul clinic poate pune in evidenta, prezenta leziunilor exudative. Febra dureaza cel mult o saptamana, de la inocularea infectiei. Faringita cu virusul HSV trebuie diferentiata de alte faringite, de origine bacteriana, de faringita din infectia cu Mycoplasma penumoniae sau de alte situatii non-infectioasecum ar fi Sondromul Stevens-Johnson, insotite de aparitia unor leziuni ulcerative la nivelul faringelui.

Ulterior, reactivarea virusului latent din ganglionii nervului trigemen nervul V, care stimuleata teritoriul feteiva conduce la eliminarea agentului prostatita herpetică prin saliva, si la aparitia unor leziuni ulcerative la nivelul mucoasei bucale, a buzelor sau a fetei. Mai mult de jumatate dintre pacientii cu infectie latenta, vor dezvolta leziuni ulcerative la nivelul extremitatii cefalice, daca prostatita herpetică supusi unor interventii stomatologice de extractie dentara.

Infectia poate fi cu atat mai severa, daca persoana respectiva prezinta un sistem imunitar depresat, deoarece procesul inflamator se va extinde catre straturile mai profunde ale mucoaselor si tegumentelor : fenomene de necroza, sangeraredurere accentuata, dificultati majore atunci cand pacientul consuma alimente solide sau lichide.

S-a constatat faptul ca, leziunile de la nivelul mucoasei, produse de catre infectia cu virusurile HSV, se asemana foarte mult cu acele leziuni, produse dupa adminsitrarea unor chimioterapice citotoxice, sau aparute in urma infectiilor bacterine si fungice, sau in urma unor traumatisme.

din exterior spre interior

Pacientii cu imunosupresie, raspund favorabil la tratamentul cu Acyclovir medicament antiviral ; Acyclovirul stimuleaza vindecarea leziunilor ulcerative, si diminua intensitatea senzatiilor dureroase produse de catre procesul infectios. Eczema herpetiforma apare cel mai adesea la persoanele care prezentau anterior o prostatita herpetică atopica ; eczema herpetiforma poate curpinde destul de rapid, suprafete extinse ale corpului, si poate afecta chiar si organele interne.

Eczema herpetiforma raspunde foarte bine la administrarea de Acyclovir. De asemenea, infectia cu virusl HSV, se poate asocia cu eritemul polimorfsi poate conduce chiar la accentuarea acestuia ; pentru aceasta categorie de pacienti, tratamentul cu antivirale este de lunga durata. Infectiile genitale cu virusurile HSV Herpesul genital primar determina febra, cefaleedureri musculare, precum si stare de indispozitie generala ; urmatoarele manifestari pot aparea la nivelul organelor genitale : durere, senzatie de mancarime pruritdisurie tulburari ale mictiuniiscurgeri vaginalescurgeri uretrale si chiar marirea de volum a ganglionilor limfatici adenopatie din regiunea inghinala.

pastura si prostata caut lumanari pentru prostatita

La nivelul tegumentului organelor genitale externe, leziunile se vor dispune cel mai adesea bilateral, si pot imbraca urmatoarele aspecte : vezicule, pustule sau ulceratii eritematoase insotite de durere. Mai mult de doua treimi dintre femeile aflate la primul episod infectios, vor prezenta leziuni la nivelul colului uterin si uretrei ; daca in antecedente, pacientul prezenta o infectie cu HSV 1, herpesul genital primar va avea manifestari ceva mai subtile, vindecarea leziunilor facandu-se mult mai rapid.

Recurente infectiei cu HSV 2 sunt cu atat mai frecvente atunci cand pacientul respectiv nu prezenta in antecedente o infectie cu virusul HSV 1.

food supplement for prostate health exacerbarea prostatitei pentru tratarea remediilor populare

Foarte rar, virusul HSV 2 poate produce afectarea aparatului reproducator : salpingita infectia trompelor uterineendometrita infectia mucoasei uterinesau prostatita la barbati. Infectiile rectale si perianale pot fi produse atat de catre HSV 2, cat si de catre HSV 1 ; sexul anal, poate conduce prostatita herpetică aparitia rectitei produsa de catre virusurile HSV ; diseminarea perianala a infectiei, poate avea loc chiar si in absenta contactului sexual anal ; aceasta deoarece, o infectie genitala anterioara, va conduce la cantonarea virusului in ganglionii sacrati ; ulterior, virusul poate fi reactivat, determinand o serie de leziuni perianale.

Rectita cu virus HSV se manifesta prin : durere anorectala, secretii anorectale, tenesme rectale senzatia permanenta de a defecasau constipatie ; examenul clinic, pune in evidenta existenta leziunilor ulcerative la nivelul mucoasei rectale.

Tillett on can herpes cause prostatitis: Is bacterial. Perhaps prostate and seminal vesicle congestion may be irritating? We call prostatis when we cannot make a more specific diagnosis, and you suffer irritative effects.

Leziuni herpetice dispuse in regiunea perianala au aparut si la pacientii imunosupresati, care urmau tratamente cu anumite medicamente citotoxice ; astfel de leziuni apar mai ales la pacientii cu infectie HIV, sau la cei care sunt supusi terapiei imunosupresoare, dupa ce au suferit un transplant de organ parenchimatos. Panaritiul herpetic Panaritiul herpetic face referire la infectia produsa de catre virusurile HSV si localizata la nivelul degetelor ; infectia poate apararea prin inocularea directa a virusului in regiunea degetelor inoculare care se face prin intermediul unei solutii de continuitate prostatita herpetică, sau secundar, reprezentand practic o complicatie a herpesului labial sau genital.

Panaritiul herpetic debuteaza brusc ; pacientul prezinta edem al degetelor, roseata si sensibilitate locala semne sugestive pentru un proces inflamator. Leziunile prostatita herpetică fi confundate cu cele aparute in cazul unei infectii piogene : leziuni veziculare sau pustuloase, localizate la varful degetului sau degetelor.

Arderea prostatitei după tratamentul prostatitei la inghinal

De asemenea, pacientul poate prezenta febra, precum si marirea de volum a ganglionilor limfatici epitrohleari sau axilari. Diagnosticul corect trebuie ralizat cu promptitudine, pentru a evita o interventie chirurgicala care nu ar face altceva decat sa favorizeze prostatita herpetică mai mult diseminarea infectiei ; de obicei, terapia cu medicamente antivirale este suficienta pentru disparitia leziunilor ; dupa vindecare, este posibila aparitia recaderilor.

Herpes gladiatorum Este o forma a infectiei virale cu HSV, care a fost descrisa pentru prima data prostatita herpetică luptatori ; cauza prostatitei cont de faptul ca acest virus poate afecta aproape oricare regiune tegumentara a organimsului uman, leziunile din « herpes gladiatorum » sunt prostatita herpetică la nivelul fetei si mainilor ; Inocularea acestui tip de infectie este favorizata de formarea solutiilor de continuitate plagi in prostatita herpetică luptelor.

Este necesara o diagnosticare corecta si rapida a infectiei, pentru aplicarea unui tratament eficient care sa conduca la stoparea diseminarii infectiei. Infectiile herpetice ale ochilor Afectarea oculara cu virus HSV, poate conduce la orbire cecitate ; virusul HSV poate produce keratita inflamarea corneei, cea mai importanta componenta a dioptrului ocular ; keratita herpetica debuteaza brusc si este insotita de dureri oculare, tulburari ale perceptiei vizuale si edem al corneei chemosis.

Nu se recomanda realizarea instilatiilor locale cu medicatie ce contin corticosteroizi, deoarece exista pericolul de agravare a leziunilor preexistente.

In schimb, pentru grabirea vindecarii se recurge la debridarea leziunilor, administrarea de interferon si administrarea locala de chimioterapice cu efect antiviral. Dupa disparitia primului episod infectios, recaderile sunt destul de frecvente si pot conduce la afectarea structurilor din prostatita herpetică globului ocular ; daca infectia disemineaza, atunci se poate produce corioretinita ; corioretinita este mai frecventa la nou-nascuti, sau la pacientii cu infectie HIV ; daca infectia oculara este deosebit de severa, se poate ajunge pana la necroza retinei.

Infectiile sistemului nervos cu virusurile HSV Virusul HSV poate produce encefalita ; encefalita cu HSV este cea mai frecventa forma de encefalita virala care poate aparea la om ; incidenta cazurilor este repartizata uniform pe toata perioada unui an calendaristic ; encefalita virala cu HSV afecteaza mai ales persoanele cu varsta pana in 30 de ani, si persoanele cu varsta de peste 50 ani. Se pare ca reactivarea infectiilor cu virusuri cantonate la nivelul ganglionilor trigeminali, favorieaza diseminarea infectiei catre regiunea craniana ; mai mult decat atat, encefalita se poate datora inclusiv reactivarii unei infectii latente, de lunga durata, a sistemului nervos central.

Encefalita cu HSV are un debut brusc ; prostatita herpetică prezinta o simptomatologie neurologica de focar simptomatologie de lob temporal. Este foarte dificil de stabilit diagnosticul diferential pentru encefalita virala cu HSV. Pentru stabilirea rapida a diagnosticului pozitiv, ADN-ul de origine virala poate fi evidentiat in lichidul cefalorahidian al pacientilor cu semne neurologice de focar — prin metoda de polimerizare in lant PCR prostatita herpetică de asemenea, poate fi evidentiata cresterea anticorpilor specifici indreptati impotriva HSV, atat in ser, cat mai ales in lichidul cefalorahidian.

2 Reply to “Herpesul genital poate provoca prostatita”

Insa, cea mai buna modalitate de stabilire a etiologie unei encefaliteeste realizarea de biopsii ale tesutului cerebral, cu scopul de a evidentia antigenele virale HSV. Pentru reducerea riscului de mortalitate, in cazul aparitiei encefalitei cu HSV, se recomanda administrarea intravenoasa de Acyclovir ; in astfel de situatii, Acyclovirul este mai eficient decat Vidarabina.

Sechelele neurologice sunt destul de frecvente in ciuda unei terapii corecte si afecteaza mai ales persoanele in varsta de peste 30 de ani.

Tratamentul poate sa amelioreze simptomele sau sa reduca frecventa ocurentelor. Herpesul genital poate duce la pierderea sarcinii. Negii genitali, vegetatiile veneriene.

Exista recomadnarea ca, in cazul unei encefalite, tratamentul intravenos cu Acyclovir, sa fie demarat, chiar inainte de stabilirea diagnosticului prostatita herpetică care ar necesita destul de mult timp, perioada in care viata pacientului poate fi pusa in pericol.

Simptomele meningeale dureaza in medie, o saptamana, timp in care pacientul prezinta cefalee, febra si fotofobie nu foarte accentuata. Foarte rar, aceasta forma de meningita va fi urmata de aparitia unor sechele neurologice.

Cazurile de recurenta pot fi prevenite, prin administrarea zilnica a medicamentelor antivirale.

Herpetic prostatită (herpes) de prostată simptome și tratament

Virusul HSV in asociere cu virusul varicelo zosterian, poate produce disfunctii ale sistemului nervos vegetativ : pareze, parestezii zona feselor si zona perineuluiretentie urinara, constipatie, si chiar impotenta la pacientii de sex masculi ; aceasta simptomatologie dispare de obicei, in decurs de cateva saptamani ; in schimb, slabiciunea musculara poate persista pe o perioada de mai multe cum se introduc supozitoare de la prostatită. Recidivele infectiei cu HSV 1, pot conduce la paralizie faciala idiopatica, sau polinevrita craniana.

Infectiile viscerale cu HSV Daca virusurile HSV ajung in sange, atunci multiple organe pot fi afectate; cele mai afectate organe sunt: prostatita herpetică, plamanii sau ficatul.

cavidad de la próstata prostatita de gradul 3

Afectarea esofagului se poate realiza prin extinderea directa a infectiei de la nivelul faringelui, sau prin diseminarea in aceasta regiune a virusului, prin intermediul unor filete nervoase traiectul nervului vag. Pacientul cu esofagita HSV, prezinta odinofagie durere la inghitirea alimentelordisfagie dificultate in inghitirea alimentelordureri cu localizare retrosternala, si pierdere in greutate; la nivelul esofagului, examinatorul poate constata prezenta unor ulceratii ale mucoasei, de forma ovalara, dispuse in numar crescut in treimea inferioara a esofagului.

Pentru stabilirea diagnosticului pozitiv, trebuiesc prelevate si analizate secretiile esofagiene, aceasta deoarece examenele imagistice nu pot diferentia intre diferitele tipuri de esofagita.

diagnóstico diferencial de cáncer de próstata metastaze osoase cancer prostata

Vindecarea ulceratiilor esofagiene este asigurata daca se instituie un tratament cu medicamente antivirale. Mult mai rar, infectia cu HSV poate produce penumonie ; boala pulmanara apare ca urmare a extinderii infectiei, de la nivelul unui focar invecinat de traheobronsita herpetica; astfel, este generata o pneumonie de focar ; cand infectia pulmonara apare ca urmare a diseminarii hematogene prostatita herpetică potogenilor infectiosi, apare o penumonita de prostatita herpetică interstitial.

In mod frecvent, pneumonia HSV, va fi urmata de o suprainfectie bacteriana, fungica sau parazitara. Hepatita produsa de catre HSV, se produce foarte rar la persoanele cu un sistem imunitar compromis ; cantonarea virusului la nivel hepatic, va determina aparitia urmatoarelor manifestari : febra, prostatita herpetică cantitatii de bilirubina plasmatica, cresterea transaminazelor serice enzime care evoca procesele distructive de la nivelul ficatuluiprecum si scaderea numarului de leucocite, sub valorile vezica si prostatita admise ; in acelasi timp, acesti pacienti pot prezenta fenomene de coagulare intravasculara diseminata CID.

Prostatita herpetică complicatii ale infectiilor HSV, rar semnalate in clinicile de specialitate: artrita monoarticulara, necroza suprarenala, trombocitopenia idiopatica, sau glomerulonefrita. In foarte rare situatii infectia HSV poate disemina intr-un organism cu sistem imunitar necompromis. La persoanele tarate arsi, subnutriti, etcinfectia poate disemina inclusiv la nivelul glandelor suprarenale, la nivelul pancreasului, intestinului subtire, intestinului gros sau la nivelul maduvei osoase.

Daca infectia HSV apare si disemineaza in alte organe, la o femeie insarcinata, procesul se poate solda chiar si cu moartea fatului mai, ales daca infectia primara se grefeaza in ultimele trei luni de sarcina.

Infectiile HSV, aparute la copii mici Cei mai afectati de catre infectia cu HSV afectarea viscerala sunt copii cu varste sub sase ani si nou-nascutii.

Daca nu sunt tratate, infectiile herpetice aparute la copii, vor determina ulterior afectarea sistemului nervos central ; dezvoltarea nou-nascutilor, dupa vindecare, nu este afectata, insa jumatate dintre aceste infectii pot deveni fatale.