Rezectia transuretrala


rezectia transuretrala

Despre nutritie Adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa tumora benigna a barbatului si se dezvolta din glandele zonei de tranzitie. Exista adenoame bine tolerate, dar exista si adenoame care prin complicatiile lor pot avea o evolutie grava. Evolutia afectiunii nu este dependenta de volumul tumorii, iar urmarirea precoce si tratamentul corect condus reprezinta elementele esentiale in prevenirea complicatiilor adenomului de prostata.

rezectia transuretrala

Despre prostata. Prostata este un organ grandular si fibromuscular, format din mai multi lobi, care inconjoara uretra prostatica.

Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale TURV You are here: Home Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale… Fiind vorba despre o formațiune tumorală care trebuie extirpată, nu există alte soluții de tratament în afara chirurgiei Cea mai puțin agresivă tehnică este rezecția endoscopică TURV, TURBTcare evită incizia la piele și care are avantajul unei foarte bune vizualizări a interiorului vezicii urinare datorită surselor de lumină performante și a opticii cu coeficient ridicat de mărire. Pacienții menționează frecvent termenul de operație cu laser, ceea ce nu este corect, laserul nefiind folosit în acest tip de rezectia transuretrala. Studiile internaţionale au semnalat un fenomen alarmant: tot mai mulţi copii fac pietre la rinichi. În spitalele din SUA, numărul copiilor diagnosticaţi cu calculi renali a crescut de cinci ori în ultimii zece ani.

La periferie este prezenta capsula prostatica care este formata din tesut fibros. Cum evolueaza adenomul de prostata?

Adenom de prostata - tratament

Din punct de vedere clinic, adenomul de prostata poate evolua in 3 etape: Faza de prostatism Faza de retentie incompleta fara distensie vezicala Faza de retentie incompleta cu distensie vezicala 1. Faza de prostatism. Adenomul de prostata poate conduce la hipertrofia musculaturii vezicale, care se poate manifesta prin: Polakiurie nocturna urinari dese in timpul noptii Scaderea fortei jetului urinar 2.

Faza de retentie incompleta fara distensie vezicala. Datorita mentinerii obstacolului rezectia transuretrala adenomul de prostata se produce atrofierea musculaturii vezicale si aparitia reziduului vezical capacitatea de stocare a vezicii urinare.

Pacientul poate avea urmatoarele simptome: Polakiurie diurna urinari dese in timpul zilei Disurie urinare cu dificultate 3.

Alternative În urma unei rezecții transuretrale a prostatei TURPrezectia transuretrala obicei, va trebui să vă recuperați în spital timp de zile înainte de a putea merge acasă. În timp ce vă aflați în spital, vi se pot administra lichide direct într-o venă intravenos până când v-ați recuperat din anestezic și puteți mânca și bea. Nu trebuie să suferiți dureri severe, dar poate exista un anumit disconfort și spasme ale vezicii urinare contracții din catetercare este lăsat pe loc, deoarece uretra tubul care transportă urina din corp va fi umflată și dureroasă. Veți putea să vă întoarceți acasă odată îndepărtat cateterul și puteți urina normal.

Faza de retentie incompleta cu distensie vezicala. Datorita cresterii reziduului vezical peste ml apare distensia vezicii, iar pacientul poate avea urmatoarele simptome: Rezectia transuretrala marcata Polakiurie noctura si diurna intense Incontinenta urinara prin prea plin — capacitatea de urina produsa depaseste capacitatea de depozitare a vezicii urinare Complicatiile adenomului de prostata Adenomul de prostata poate conduce la numeroase complicatii.

rezectia transuretrala

Una dintre acestea este ureterohidronefroza bilaterala cu insuficienta renala cronica - aparuta din cauza retentiei cronice de urina. Iata care sunt complicatiile adenomului de prostata: Retentia acuta de urina RAU Hematuria urinare cu sange.