Uretrita nongonococica, Uretrita la barbati


Din punct de vedere clinic-evolutiv, uretritele pot fi acute si cronice apar daca infectia acuta nu este tratata corect. Clasificarea etiologica: dupa cauza bolii, se impart in: Infectioase: bacteriene, virale, candidozice, parazitare tricomoniaza ; Non infectioase : alergice, traumatice mecanice, chimice, termicemetabolice la diabet zaharat, obezitateradice dupa Rx-terapie la nivelul bazinului. Pot fi specifice BTS — bolile cu transmitere sexuala si nespecifice infectiile care nu se transmit pe calea sexuala — ex. Coli, Streptococcus, Enterobacter etc.

În anumite circumstanţe aceste microorganisme se pot multiplica excesiv şi pot determina infecţii prin răspunsul inflamator din partea organismului. Infecţia poate fi din punct de vedere clinic asimptomatică uretrita nongonococica cu diverse manifestări şi forme clinice de boală. La bărbaţi, Consumul de alcool pentru prostatită urealyticum determină în special uretrita a doua cauză de uretrită non-gonococică şi ocazional prostatita şi epididimita.

La gravide, Ureaplasma urealyticum poate duce la corioamniotita şi la ruperea prematură a membranelor, cu risc de infecţie neonatală Mycoplasma hominis a fost implicată în producerea endometritelor şi salpingitelor infecţii ale mucoasei uterine şi a trompelor uterine şi este asociată cu vaginoza bacteriană.

uretrita nongonococica

Cauze și simptomatologie Incidenţa colonizarii şi a infecţiei cu Mycoplasma hominis, respectiv izolarea acesteia sunt legate de: o activitate sexuala crescută, igiena deficitară, promiscuitate sexuală, colonizarea sau infecţia concomitentă cu alţi agenti infectioşi gonococ, trichomonas, candida, treponememodificări ale ph-ului local în special la nivelul vaginului prin înlocuirea florei normale cu o altă floră, dar şi prin întrebuinţarea frecventă a unor săpunuri alcaline.

Infecţia cu micoplasme asemănător infectiei cu alti uretrita nongonococica a fost asociată cu sterilitatea persoanei sau cuplului respectiv.

uretrita nongonococica

Astfel, de la bărbaţii cu sterilitate s-a izolat frecvent Ureaplasma urealyticum din spermă. La femei, infecţia cu Ureaplasma urealyticum a fost asociată atât cu sterilitatea, cât şi cu insuficienţa reproductivă, adică incapacitatea de a da naştere unor copii normali, la termen avorturi habituale, naşteri premature, subponderabilitate a copiilor la naştere.

Diagnosticul de laborator Diagnosticul de laborator în infecțiile genitale produse de Mycoplasme În laborator pentru diagnosticarea infecţiilor cu mycoplasmele genitale se utilizează truse speciale care asigură cultivarea, identificarea şi titrarea diferenţiată aprecierea cantitativă a microorganismului uretrita nongonococica probă a celor două specii de mycoplasme.

uretrita nongonococica

Se prelevează produse patologice din uretră, col uterin și vagin; este foarte important ca tampoanele recoltate să conţină celule epiteliale deoarece mycoplasmele aderă la aceste celule. Se mai pot recolta la bărbaţi urina din primul jet şi sperma.

Citirea probelor se face, de la caz la caz, la 24h sau 48h.

uretrita nongonococica

Deoarece aceste microorganisme pot fi prezente atât în flora normală, cât şi ca organisme patogene în cadrul infecţiilor urogenitale sunt necesare criterii cantitative pentru interpretarea culturilor obtinuţe. Rezultatul poate fi exprimat astfel: negativ, slab pozitiv sau pozitiv în funcție de cantitatea de microorganism izolat, conduita terapeutică fiind stabilită de medicul clinician care ia în considerare şi simptomatologia clinică.

Testul disponibil în cadrul laboratoarelor Synevo pentru diagnosticul infecțiilor cu Mycoplasma hominis și Ureaplasma urealyticum este:.